Natuursteen behandelen

Uw natuursteen vloer ziet er weer als nieuw uit!

Heeft u een prachtige natuurstenen vloer, en bent u op zoek naar de beste manier om het natuursteen te laten behandelen? Wij hebben de manier gevonden waarop uw natuursteen vloer weer als nieuw uitziet! Door hem te laten kristalliseren krijgt hij een prachtige glans, en wordt hij bovendien bestand tegen water en vuil. Wilt u meer weten over de kristallisatie methode? Wij vertellen alles over deze manier van natuursteen behandelen!

De kristallisatie methode

natuursteen behandelenDe kristallisatie methode is een manier van natuursteen behandelen die oorspronkelijk gebruikt werd in Spanje. Hij is in de loop van de tijd echter ook overgewaaid naar Nederland. Bij het kristalliseren wordt de vloer eerst opgewarmd door lichte, constante wrijving waardoor de poriën zich openen. In de poriën worden vervolgens kristallen aangebracht. De vloer koelt af en de poriën sluiten om de kristallen. Hierdoor wordt de vloer verhard en krijgt hij bovendien een prachtige glans. Daarnaast zorgt het behandelen van het natuursteen ervoor dat er minder snel vocht en vuil in het gesteente kan dringen.

Vlekken en krassen verwijderen

Heeft u uw natuursteen niet laten behandelen, en heeft u als gevolg hiervan vlekken of krassen op de vloer? Maakt u zich geen zorgen, door een combinatie van slijpen en kristalliseren worden deze oneffenheden gemakkelijk verwijderd. Eerst wordt de vloer geslepen, waardoor de vlekken of krassen verdwijnen. Vervolgens wordt de kristallisatie methode toegepast om de vloer weer te laten glanzen. Ook wordt het natuursteen op deze manier beschermd tegen toekomstige beschadigingen.

Reinigen wordt eenvoudig

Door uw natuursteen te laten behandelen wordt het reinigen van uw vloer een stuk eenvoudiger. Voorheen moest u namelijk erg oppassen met het gebruik van water. Wanneer de vloer gekristalliseerd is, is hij beter bestand tegen vocht. Dit maakt het dweilen van uw vloer veel gemakkelijker. Reden genoeg dus om uw vloer van natuursteen te laten behandelen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *