Voeg sfeer toe aan uw interieur met antiek hang- en sluitwerk

Besteed aandacht aan details

Bij het inrichten van uw huis heeft u wellicht veel aandacht besteed aan de details van de inrichting. Zo kan een mooie vaas, een beeldje dat van uw grootmoeder geweest is of een bosje bloemen op tafel heel veel sfeer toevoegen aan een interieur. Wellicht bent u een echte antiek liefhebber en gaat u graag naar tweedehands winkels om daar mooie decoratie te scoren. Heeft u al eens nagedacht om antiek hang- en sluitwerk toe te voegen aan uw woning? Er zijn specialisten die zich richten op dit soort voorwerpen. Met kleine details kunt u ontzettend veel sfeer creëren. In dit blog vertellen wij hoe.

Afkomst van antiek hang- en sluitwerk

Antiek hang- en sluitwerk kan zijn oorsprong op veel verschillende plaatsen hebben. De materialen die in Nederland te vinden zijn komen veelal uit België en Frankrijk. Ze werden daar gebruikt in oude gebouwen zoals scholen, kerken of kloosters. Door deze materialen toe te voegen aan uw interieur haalt u dus eigenlijk de Franse of Belgische sfeer bij u thuis. De materialen werden vroeger ook een stuk duurzamer gemaakt; ze moesten immers een lange tijd mee. Hier kunt u vervolgens weer de vruchten van plukken. In plaats van hang- en sluitwerk dat u na een paar jaar weer weggooit maakt u gebruik van duurzame materialen die er bovendien nog eens ontzettend mooi uit zien!

Hang- en sluitwerk op maat

Naast het antiek hang- en sluitwerk kunt u er ook voor kiezen om het op maat te laten maken. Dan past het model precies bij uw wensen en de stijl van uw interieur. Een ambachtelijke smid kan dan een mooi voorwerp voor u maken dat, net als het hang- en sluitwerk van vroeger, duurzaam is en dus lang mee gaat. Wanneer u ervoor kiest om het te laten smeden heeft u nog altijd een voorwerp dat er antiek uitziet, maar dat dus wel helemaal op maat is. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor hang- en sluitwerk in uw woning. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

  • scharnieren
  • grepen en knoppen
  • deurklinken
  • grendels
  • kapstokhaken

Antiek showrooms

Wanneer u inspiratie op wilt doen om sfeer aan te brengen aan uw woning met antieke materialen kunt u zelf online op zoek gaan, maar wij raden u zeker ook aan om eens een kijkje te nemen in de showroom van een handelaar in antieke bouwmaterialen. Wanneer u zelf een mooie vondst heeft gedaan in het buitenland kunt u dit in veel gevallen hier mee naartoe nemen. Er wordt dan gekeken naar de specificaties van het materiaal, en wat het eventueel waard zou zijn. Het is dus erg interessant om een keer zo’n showroom te bezoeken!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *